8 Mart 2008 Cumartesi

Ankarada ki Kaplıcalar

Ayaş İçmesi ve Kaplıcası

Açık Olduğu Tarihler: 01 Mayıs- 30 Ekim
Tel: 712 14 36 - 712 31 01
Ankara’ya 80 km., Ayaş’a 23 km. uzaklıkta, anayoldan 5 km. ileride, Ilıca vadisi tabanında yer almaktadır. Şifalı sularının işletmeciliği bir şirket tarafından yapılmaktadır. Şirket işletmesine bağlı otel ve motellerin toplam 1000 yatak kapasitesi vardır. Tedavi amacıyla kullanılan kaplıca; otellerin dışında halka açık iki havuzu, dört özel banyosu, içme tesisleri ve Fizik Tedavi Enstitüsünün yanında lokantası, gazinosu ve diğer yardımcı üniteleri ile komple bir tesistir. Sıcaklık derecesi 51°C, debisi 15 lt/sn, toplam mineraliz. 410 mg/lt, radyoaktivitesi 38 ş/Avp’dir. Rezervasyon için Ayaş Kaplıca ve İçmelerine başvurulabilir.
Kaplıca ve içmeler; romatizma, nevralji, kadın hastalıkları, safra kesesi taşları ve böbrek kumlarının düşürülmesinde yardımcı olmaktadır. –

Ayaş Karakaya Kaplıcası
Açık olduğu tarihler 01 Mayıs - 30 Ekim
Tel: 712 18 67
Ankara’ya 58 km. uzaklıktaki Ayaş ilçesinde ve karayolu üzerinde bulunan Karakaya Termal Kaynağı’nın çıktığı yerde Selçuklular döneminden günümüze kalan tarihi bir hamamdır. Kaplıca suyunun sıcaklık derecesi 31°C, kaynak akım değeri 4.8 lt/sn, radyoaktivitesi 22 ş/Avp’dir. Kimyasal bileşimi bikarbonatlı, sodyumlu, kalsiyumlu ve karbondioksitlidir. Tarihi kaplıca hamamında dört özel banyo ve iki havuz bulunmaktadır. Ayrıca mide, bağırsak, karaciğer, safrakesesi ve metabolizma rahatsızlıkları olan hastalar dışarıya yapılmış çeşmelerden çeşme olarak yararlanmaktadır. Kaplıca suyu; felç ve mafsal rahatsızlıkları, kadın hastalıkları, romatizma, nevrajlı ve nevrasteni gibi hastalıklara iyi gelmektedir.

http://www.ayasicmeceleri.com

Beypazarı-Dutlu-Tahtalı Kaplıca ve İçmeleri

Tel: 763 14 21
Ayaş-Beypazarı yolunun 34. km.’sinden, güneydoğu yönünde sola ayrılan yolun 5. km.’sindedir. Su kaynaklarından kaplıca ve içme olarak yararlanılmaktadır. Su sıcaklığı 31-52°C, kaynak akım değeri 6 lt/sn’dir. Banyo kapasitesi 2468 kişi/gündür. Kaplıca suyu; klorürlü, sulfatlı, sodyumlu, kalsiyumlu, karbondioksitli bir bileşime sahiptir. Termal su ile banyo tedavisi yanısıra çamur tedavisi de yapılmaktadır. İçme kürlerine de elverişli olan bu suların; romatizma, deri hastalıkları, kadın hastalıkları, sinir ve sindirim sistemi hastalıkları, böbrek ve idrar yolları ve metabolizma bozukluklarının tedavisinde olumlu etkileri görülmektedir. Ayrıca içme olarak karaciğer, safrakesesi ve pankreas üzerinde etkili olmaktadır.

- Karakoca Maden Suyu
Beypazarı’nda bulunan maden suyu tesislerinde 12.000 şişe/saat kapasite ile üretim yapılmakta ve Türkiye çapında pazarlanmaktadır.

- Kapullu Kaplıcası
Beypazarı’na 50 Km. uzaklıkta ve Sakarya Nehri kenarındadır. Romatizmal hastalıkların tedavilerinde yararlanılmaktadır.
- Çubuk Melikşah Kaplıcası
Esenboğa Melikşah Köyü
Tel: 822 42 11 - 12 - 13
Esenboğa Havalimanı ayırımı-Çubuk yolundan sola ayrılan yoldan 4 km. gidilerek ulaşılan Melikşah kaplıcası Ankara’ya 30 km. uzaklıktadır. Melikşah Köyü’nün güneyinde bulunan iki termal kaynakta toplam kaynak akım değeri 20 lt/sn ve sıcaklık 31°C’dir. Bu kaynak suları kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat içermektedir. Termal sular romatizmal ağrılara ve bazı cilt sorunlarına olumlu etki yapmaktadır.

Haymana Kaplıcası

Haymana Merkez Kaplıcası Termal Oteli
Çaldağı Mh. Niyazi Siren Cd. Haymana
Tel: 658 29 00 - 01

- Haymana Belediyesi Seyran Kaplıcası
Ankara Belediyesi Seyran Kaplıcası
Tel: 658 29 07

- Haymana Belediyesi Medrese Kaplıcası
Ofisaltı Haymana
Tel: 658 29 02

- Merkez Kaplıca
Haymana
Tel: 658 10 19
Ankara’ya 73 km. uzaklıktaki kaplıcaya Ankara-Haymana karayolu ile ulaşılmaktadır. Su sıcaklığı 44.5°C, kaynak akım değeri 4.8 lt/sn, Ph değeri 6.8 dolayındadır. Suyun bileşimi; bikarbonat, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve karbondioksitten oluşmaktadır. Banyo ve içme kürlerine elverişli olan termal sular; romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı, nevralji, solunum yolu, kadın hastalıkları, sinirsel ve kas yorgunluğu hastalıklarınna iyi gelmektedir. İçildiği takdirde mide, karaciğer, safrakesesi ve pankreas üzerinde olumlu etki yapmaktadır.
İki adet genel havuz, dört adet özel banyo ile Fizik Tedavi Enstitüsü ve termal Tedavi üniteleri bulunmaktadır. Ayrıca lokanta ve gazinosu olan kaplıcanın şifalı sularından, romatizma, nevroloji mafsal rahatsızlıkları, çocuk felci, kadın hastalıkları ve ortopedik rahatsızlıkların tedavilerinde yararlanılmaktadır.


İlçe merkezinde belediyeye ait üç kaplıca ve iki otel bulunmaktadır. Medrese, Seyran ve Merkez kaplıcaları ile birlikte Haymana’nın termal yatak kapasitesi günlük 2000 kişiye ulaşmaktadır. 68 yataklı Cimcime Kaplıca Oteli ile 120 yataklı Termal Oteli arasında bir fizik tedavi merkezi bulunmaktadır. Bu kaplıca merkezinde küvet, havuz banyosu, ışın ve fizik tedavi hizmetleri verilmektedir.

Kızılcahamam Kaplıcası

Ankara'nın kuzeyinde yer alan Kızılcahamam ilçesi , termal kaynaklar açısından Türkiye'nin en zengin bölgelerinden birisidir. Romalılar ve Selçuklular döneminde de işletildiği bilinen Büyük ve Küçük Kaplıca çok ünlüdür.
Daha çok Haziran-Ekim ayları arasında ziyaretçi akınına uğrayan kaplıcalarda modern konaklama
tesisleride mevcuttur.

Suları romatizma , siyatik , lumbago ve kadın hastalıklarına iyi gelen bu iki kaplıcadan büyük olanının suyu 50 derece küçük olanın ise 36 derecedir.

- Kızılcahamam - Sey Hamamı Kaplıcası
Tel: 745 61 35 - 36
Kızılcahaman, Çerkeş yolu üzerinde, Güvem Bucağı’nın 2 km. batısında, Kızılcahamam’a 16 km uzaklıktadır.
Su sıcaklığı 43°C, Ph değeri 6.5 olan kaplıca suyu; bikarbonatlı, sodyumlu, kalsiyumlu, karbondioksitli ve florürlü bir bileşime sahiptir. Banyo ve içme kürlerine elverişlidir. Romatizma, kalp ve kan dolaşımı bozuklukları, böbrek, idrar yolları ve kadın hastalıkları, mide ve bağırsak hastalıkları ile sinir hastalıklarının tedavisinde yararlanılmaktadır.

- Kızılcahamam Kaplıcası
Soğuksu Cad. No: 1 Kızılcahamam
Tel: 736 16 48
Kızılcahamam kaplıca suları, Kızılcahamam Belediyesi sınırları içinde ve kent merkezinde yer almaktadır. Ankara’ya 75 km. uzaklıktadır. Kaynak akım değeri 60 lt/sn, su sıcaklıkları 44-86.5°C ve Ph değeri 7 olan Kızılcahamam kaplıca suları, 8640 kişi/gün/banyo ve temel termal yatak arz kapasitesine sahiptir. Bikarbonatlı, klorürlü, sodyumlu, karbondioksitli ve arsenikli bir bileşime sahip olan termal sular; romatizma, kalp ve kan dolaşımı, sinirsel ve kas yorgunluğu, sinirsel hastalıklar, karaciğer ve safrakesesi, eklem ve kireçlenme rahatsızlıkları, iç salgı sistemi rahatsızlıkları, sindirim sistemi ve beslenme bozukluklarının tedavisinde olumlu etki yapmaktadır.

Suyun Isısı:
47°C -Büyük Kaplıca Kaynağı,
44°C -Küyük Kaplıca Kaynağı,
19,5°C -Kızılcahamam Maden Suyu Kaynağı,
34°C -Acısu Kaplıcası Kaynağı,
43° C -Sey Hamamı Kaynağı,
37° C -Acısu Kaynağı.

PH Değeri:
7,06 -Büyük Kaplıca Kaynağı,
7,45 -Küyük Kaplıca Kaynağı,
6,62 -Kızılcahamam Maden Suyu Kaynağı,
6,20 -Acısu Kaplıcası Kaynağı,
6,52 -Sey Hamamı ve Acısu Kaynağı

Özellikleri: Hipertermal, hipotonik, Büyük Kaplıca, Küçük Kaplıca Kaynakları, Hipotermal, hipotonik, Kızılcahamam Maden Suyu Kaynağı, Termal, hipotonik, Acısu Kaplıcası Kaynağı, İzotermal, hipotonik, Acısu Kaynağı, Bikarbonat, sodyum, klorür, arsenik, karbondioksit, Büyük Kaplıca, Kızılcahamam Maden Suyu, Acısu Kaplıcası, Acısu kaynakları, Bikarbonat, klorür, sodyum, arsenik, Küçük Kaplıca Kaynağı. Bikarbonat, sodyum, kalsiyum, karbondioksit

Yararlanma Şekilleri: İçme ve banyo kürleri

Tedavi Ettiği Hastalıklar: İçme kürleri, karaciğer, safra kesesi, mide ve bağırsak, iç ve dış sökresyon kolenlar ve metabolizma hastalıkları; banyo kürleri kalp, dolaşım bozuklukları, romatizma üzerinde etkilidir.

Konaklama Tesisleri: Belediye Termal Oteli; ( 130 yatak) Çam Oteli ( 39 oda, 81 yatak)

Sey Hamamı Termal Turizm Merkezi

Yeri: Kızılcahamam - Çerkeş yolu üzerinde Güvem bucağının batısında yer alır.

Ulaşım: Güven bucağına 2 km. uzaklıktadır.

Suyun Isısı: 43oC

Suyun (PH) Değeri: 6,5

Özellikleri: Bikarbonatlı, Sodyumlu, Kalsiyumlu, Karbondioksitli ve Fluorürlü bir bileşime sahiptir.

Yararlanma Şekilleri: İçme ve banyo kürleri

Tedavi Ettiği Hastalıklar: Romatizma, eklem ve kireçlenme, mide ve bağırsak, kan dolaşımı, sinirsel hastalıklar, karaciğer ve safra kesesi, beslenme bozukluğu gibi hastalıklara olumlu etki yapar.


Kent merkezinde bulunan otel ve tesisler:

- Patalya Termal Resort (****)
Soğuksu Milli Parkı içi
Tel: (736 02 00 (10 hat)

- Ab-ı Hayat Termal Oteli (***)
Kızılcahamam
Tel: 736 56 20

- Çam Oteli (***)
Soğuksu Milli Parkı içi
Tel: 736 53 97

- Kızılcahamam Kaplıca Oteli (*)
Soğuksu Cad. No: 1 Kızılcahamam
Tel: 736 16 44 - 736 30 01

- Kızılcahamam Maden Suyu
Kızılcahamam’a 4 kilometre uzaklıkta ve 1.050 metre yüksekliktedir. Su sıcaklığı 34°C’dir. Suyun debisi 0.7 lt/sn, radyoaktivitesi 30 ş/Avp’dir. Günde 15.000 şişe maden suyu şişelenmektedir. Su; mide, karaciğer ve safra yollarının dışında dolaşım sistemi rahatsızlkları, bronşit ve kalp rahatsızlıklarının tedavilerinde yararlanılmaktadır.

Kayseri Kaplıcaları

Bayramhacı Kaplıcası

Kayseri'nin 65 km. batısında, Bayramhacı Köyü’ne 1,5 km. uzaklıkta yer alan Bayramhacı kaplıcası 38ºC / 40ºC sıcaklığındaki suyunun romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı, solunum yolu ve kadın hastalıkları tedavisinde yararlı olmaktadır.

Yeşilhisar İçmesi

Kayseri'ye 33 km. uzaklıkta Kocasinan ilçesi Yemliha kasabasında bulunan kaplıcanın 43ºC sıcaklığındaki suyu; romatizma, deri, solunum yolu, böbrek ve idrar yolları, kadın hastalıkları tedavisinde yararlı olmaktadır.

Tekgöz Kaplıcası

Yemliha köyündedir. Çok eski zamanlardan beri kullanılan bu kaplıca nevralji, yarım felç, kırık ve çıkık ile kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.

Hasanarpa Mâden Suyu

İl merkezine 12 km uzaklıkta Hasanarpa köyündedir. Mîde, karaciğer ve böbrek hastalıklarına iyi gelir.

Hacı Veli Kaplıcası

Kayseri'ya 16 km Adana yolu üzerindedir.İçerisinde zengin minareller bulunan suyun sıcaklığı 36,5 C ' dir.Romatizmal hastalıklara iyi geldiği söylenmektedir.

Afyondaki kaplıcalar

GAZLIGÖL KAPLICALARI

Özellikleri:
Kimyasal sınıflandırılmasının; bikarbonat, sodyum, karbondioksit ve hidrojen sülfürlü olarak yapıldığı Gazlıgöl kaplıcası suyunun içinde klorür, iyodür, bromür, florür, sülfat, nitrat, nitrit, hidrofosfat, karbonat, bikarbonat, hidroarsenat gibi iyonların yanı sıra, serbest karbondioksit ve serbest kükürtlü hidrojen gazları bulunmaktadır. Ayrıca kaplıcanın temperatürü 64 C, radyoaktiviTlferi Rn 0,2 ile 0,29 eman arasında değişmekte olup, pH değerleri ise 6,9'dur.

Tarihçesi:
Efsaneye göre, Kral Midas her şeye sahip olmasına rağmen hiç çocuğu olmayan bir Kralmış. Kral bu duruma çok üzüldüğünden gece gündüz Tanrı'ya yakarıp yalvarırmış bir çocuğu olması için. Nihayet Kral Midas'ın dünyalar güzeli bir kızı olmuş. Kral'ın kızı Suna; genç kızlığa adım attığı yıllarda illet bir hastalığa yakalanmış. Bu güzel kızın vücudunda çıbanlar çıkmış. Bu sulu çıbanları hiçbir hekim iyileştirememiş. Ağrısına ve sızısına ve bir türlü iyileşmeyen bu yaraların üzüntüsüne dayanamayan güzel kız Suna; yollara düşmüş. Dağ tepe demeden gezip dolaşır olmuş. Kral Midas, kızını kollamaları için peşinden gözcü yollamış. Kralın toprakları içindeki Afyon yakınlarına kadar gelmiş güzel kız. Tam yaz aylarında olduğu için Suna çok susamış. Biraz su içebilmek için su aramış. Şu an Gazlıgöl kaplıcasının bulunduğu yerlerde yeşilliklerle çevrili bir su görmüş. Susuzluktan kavrulan kızcağız, çevresindeki bataklığa aldırmadan koşmuş suya. Eğilerek o sudan kana kana içmiş. Bir de bakmış, suyun değdiği yerlerde bir tatlı gıcıkanma, bir sancı kesilme, bir huzur oluşmuş. Güzel kız atmış kendini suyun içine. Ağrıları yavaşlamış. Sudan çıkıp günlerdir uykusuz ve yorgun olduğundan uzanıvermiş oraya ve derin bir uykuya dalmış. Suna, uyandığında ağrılarının kalmadığını, çıbanların kurumaya başladığını görmüş. O suyun yanında bir hafta kalmış. Bir hafta sonra çıbanları, yaraları tamamen geçmiş. Suların aksinde eski güzelliğine kavuştuğunu gören güzel Suna , sevincinden deliye dönmüş. İleriden onu gözleyen gözcüler, kızın iyileştiğini anlayınca yanına gelmişler. Suna başına gelenleri bir bir anlatmış. Sonra saraya dönmüşler. Kızını merak edip gece gündüz yas tutan Kral Midas, kızının bu iyileşmiş halini görünce çok sevinmiş. Kızına "Seni hangi hekim iyileştirdi, söyle hekimbaşı yapayım?" demiş. Sunada " Beni hekim değil, ülkende çıkan sıcak su iyileştirdi, baba" diye cevap vermiş. Bunun üzerine Kral, "Tez oraya bir hamam yapılsın, gelen geçen dertliye derman dağıtır." diye ferman vermiş. Bu kaplıcanın Frigyalılar zamanından beri kullanıldığı sanılmaktadır.

Fatih Sultan Mehmet, Karamanoğulları seferine çıkarken yol üzerinde Gazlıgöl'e uğramış ve burayı imar ettirmiştir.
Şifa Özellikleri: Gazlıgöl kaplıcasından, içme ve banyo tedavileri için faydalanılmaktadır. Suyun bulunduğu kapalı ortamlarda meydana gelen nemli ve buharlı havanın solunumu da tedavi edici bir etki göstermektedir. Genel olarak romatizmal hastalıklar ve dolaşım sistemi sendromları rahatsızlıkları adı altında; karaciğer, safra kesesi, mide ve bağırsakların spastik ağrılı sendromları, nevralji, nevrit, artroz, saboreik deri hastalıkları ve kadın hastalıkları tedavisinde faydalı olduğu gözlenmiştir. İçme tedavisi kürler şeklinde yapılır. Yapısında bulunan karbondioksitin periferik dolaşımı genişletici ve kan dolaşımını düzenleyici etkisi bulunduğundan içilmesi tavsiye edilmektedir. Solunum yoluyla kalbin çalışma kapasitesine, ritmine, atım hacmine etkileri, koroner damarları genişletici ve arteriel tansiyon düşürücü tesirleri olduğu gibi solunum yollarını rahatlatıcı etkileri de bulunmaktadır. Ayrıca, metabolizma hastalıklarında da bir taraftan sıcağın etkisi ile, özellikle buğu banyolarında terleme ve yıkım faaliyeti hızlandırılırken, diğer taraftan içmece kürleriyle metabolik faaliyet zincirinde önemli rolü olan organların çalışmasını düzenlenmektedir. Gazlıgöl kaplıcasında vücudun ihtiyaç duyduğu kombine bir tedavi ve dinlenme imkânı rahat bir şekilde sağlanabilmektedir.

Konaklama için;

http://www.basaranlartermal.com

http://www.guncartermal.com

HEYBELİ KAPLICASI (KIZILKİRSE)

Yeri ve Ulaşımı : Afyon- Konya karayolu üzerinde bulunan Heybeli kaplıcası, Afyon'a 30 km.

uzaklıktadır. Kaplıcaya ulaşım kolayca sağlanabilmektedir.

Tarihçesi: Bizans döneminden beri kullanılan bir kaplıca olup, "Kızılkilise" veya "Kızılkirse" diye bilinmektedir.

Özellikleri: Kimyasal sınıflandırılması sodyum, bikarbonatlı, kalsiyum sülfatlı olarak yapılan kaplıca suyunun içerisinde, başkaca, sodyum iyonu, kalsiyum, magnezyum, demir gibi katyonlar ile klorür, sülfat iyonu, hidrokarbonat ve metasilikat asidi gibi anyonlar da bulunmaktadır. Temperatürü 46C ile 52 C arasında, radyoaktivitesi 6,9 ile 12,1 eman arasında değişmekte olup, pH değeri 6,8 veya 7'dir.

Şifa Özellikleri: Seboreler, akneler, empetigo, intertrigo ve streptoktan ileri gelen diğer deri iltihapları, ekzemalar, bilhassa kuru ekzemalar,ekzema seboreikler, çocuk ekzemaları, psoriazisler, pelandların bazı çeşitleri, çok tekrarlayan herpos vakaları, ürtiker vakaları, uyuz vakaları, Heybeli Kaplıcası sularının iyi geldiği hastalıkların bazılarıdır. Teneffüs cihazı ile çeşitli hastalıklarda yarar görülür. Nezle, kronik amigdalit, larenjit, farenjit, kronik bronşit, anfizem ve astma vakalarında koklama suretiyle fayda görülür. Romatizma vakalarında da iyi sonuçlar alınmaktadır. Mafsal romatizması, xomatoit artrite, endokarditli romatizma vakaları ve artroz rahatsızlıklarında tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Nevrit ve poli nevrit hastalıkları, kadın hastalıkları, perimentrit, aneksit, parametrit, miyokardit ve kalp nevrozlarında faydası görülmüş, ayrıca diyabetlilerde kan ve idrar şekerinin azaldığı gözlenmiştir.

Tedavi Tesisleri: Bolvadin Belediyesince işletilmekte olan kaplıcada dört mevsim konaklamak mümkündür. Banyolu oda sayısı 90, yatak sayısı 150 adettir. 25 oda, 50 yatak kapasiteli bir turistik otel bulunan kaplıcada, umumî ve açık/kapalı termal havuz bulunmaktadır.

TELEFON No : 0-272-612611


HÜDAİ KAPLICALARI

Çamur Banyoları

Dünyaca ünlenmiş çamur banyolarında Toprak 68o şifalı su ile karıştıldığında 40o-45o bir çamur ortaya çıkar. Bu toprak kaplıca yakılarından sağlanan çok az kumlu kızıl bir kildir. Çamur banyosu küvetini 30 cm kalınlığında dolduran kil, üzerinden geçirilen sıcak kaplıca suyu ile çamur haline getirilir. Sıcak kaplıca suyu çamurun üzerinden 3-5 cm kalılığında bir sure bekletildikten sonra kesilerek küvetten tamamen akıtılmaktadır. Daha sonra kürekle açılan çamurun içerisine hasta başı dışarıda kalacak şekilde uzanmakta üstü çamur ile örtülmektedir. Belirli bir sure çamurun içerisinde kalan hasta için günde bir defa bu işlem uygulanmaktadır.

Bu çamur banyosuda her türlü romatizma, nevralji, nevrit, polinevrit, kırık-çıkık tedavilerinde, çoçuk felcinde ve kadın hastalıklarında faydalı olduğu doctor raporları ile onaylanmıştır.

Suyun Özellikleri

Kimyasal sınıflandırılması; sülfat, bikarbonat, sodyum, kalsiyum ve ayrıca bromür, karbondioksit, arsenik ve radonlu olarak yapılmıştır. Suyun içerisinde potasyum, amonyum, magnezyum, demir, alüminyum, mangan gibi katyonlar ile klorür, nitrat, iyodür, hidrofosfat ve hidrokarbonat gibi anyonlar bulunmaktadır. Ayrıca metasilikat asidi ile gazlardan serbest karbondioksite rastlanılmıştır. Isısı 62o ile 68o arasında değişmektedir. Radyoaktivitesi 13 ile 25 arasında değişmekte olup, pH değeri 6,6 veya 7'dir.

Kaplıcanın İyi Geldiği Hastalıklar

Romatizma, Romatoit Artrit (Ateşli romatizma hastalıkları), Nevraji (Sinir boyunca yayılan iltihaplar), Nevrit (Sinir ucu iltihapları), Polinevrit (Birden fazla sinirin iltihapları), Tendinit (Tenden zedelenmesi), Pariatrit (Eklem zan iltihabı), Artroz (Eklem kireçlenmeleri), Selulit (Yumuşak doku romatizması), Siyatik (Siyatik sinirinin sıkışması), Spondilit (Omurganın kireçlenmesi), Mialji (Kas ağrıları), Kadın hhastalıkları (Kronik dönemlerde), Polip sekeli (Çocuk felci sekeli), Hemipleji (Vücudun her her tarafının felci), Parapleji (Her iki alt ekstremitenin felci), Kırık - Çıkık sekelleri, Kazalardan ve ameliyatlardan kalan sekeller, Ruh, yorgunluklar, Dimağ yorgunluğu, Bağırsak hastalıkları, Böbreklerdeki taş ve kumların düşürülmesi, Cilt ve deri hastalıkları.

Ulaşım

Afyon Antalya Karayolu 65. km

İşletme Sağlık Bakanlığı İşletme İznine sahiptir.

Sevkli hasta kabul edilir.

Bulunduğunuz yerdeki hastanelerin ilgili bölüm doktor doktorunun Sandıklı Hüdai Kaplıcaların heyet raporu ile sevkli gelebilirsiniz.

İşletme tedavi giderleri yönetmeliği kapsamındadır

SANDIKLI BELEDİYESİ HÜDAİ KAPLICASI YERLEŞİM BİRİMLERİ:

+ İşletme Müdürlüğü
Tel: +90 272 535 73 27 (3 Hat)

+ 2 Yıldızlı Otel ve Kür Merkezi
Tel: +90 272 535 73 20 (7 Hat)

+ 3 Yıldızlı Termal Otel ve Kür Merkezi
Tel: +90 272 535 73 00 (19 Hat)
Fax: +90 272 535 73 19

Türkiye'nin Her Yerinden 444 444 5 nolu telefondan kaplıcaya ulaşabilir, güncel fiyatları öğrenip, rezervasyon yaptırabilirsiniz...

http://hudai.sandikli.bel.tr

http://www.sandikli.com

GECEK KAPLICASI

Yeri ve Ulaşımı: Afyon'un kuzeybatısında, il merkezine 15 km. uzaklıkta bulunan Gecek Kaplıcası, Afyon-Kütahya karayolu ile Afyon-Uşak-İzmir demiryolu üzerindedir. İl merkezinden kaplıcaya sürekli işleyen servisleri ile ulaşım sorunu ortadan kaldırılmıştır.

Özellikleri: Kimyasal sınıflandırılmasının klorür, bikarbonat, sodyum ve arsenikli olarak yapıldığı Gecek Kaplıcasının suyunda; amonyum, lityum, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum,strosiyum, baryum, demir, alüminyum, mangan, çinko, krom, bakır, titan, kurşun, klorür, iyodür, bromür, florür, sülfat, nitrat, nitrit, hidrofosfat, karbonat, bikarbonat, hidroarsenat, metabolik asidi, metasilikat asidi gibi iyonların dışında, serbest kükürtlü hidrojen gazları da bulunmaktadır. Temperatürü 42 C, radyoaktivitesi Rn. 3,2 ile 10,3 eman, pH değeri de 7,6 olarak belirlenmiştir.

Şifa Özellikleri: Banyo tedavisi ile romatizmal rahatsızlıklar, nevralji, nevrit, polinevrit tedavilerinde, ortopedik müdahale geçirenlerin fiziksel rehabilitasyonunda, metabolizma ve kadın hastalıklarında faydası gözlenmiştir. Ayrıca içme olarak faydalanıldığında ise şişmanlık ve diyabetik rahatsızlıklarda da olumlu sonuçlar alınmıştır.

Tedavi Tesisleri: Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca kurulan Gecek Termal A.Ş. tarafından yönetilen kaplıcadaki 45 adet 6 kişilik dublex villadan 36 tanesi devre mülk sistemine dahil olup, 9 tanesi kiraya verilmektedir. Ayrıca 1 tanesi bayanlara, 1 tanesi erkeklere ait olmak üzere 2 tane umumi kapalı havuz vardır.

Tlf: 0-272- 251 52 75-76-66 Gecek Kaplıca İşletme Müdürlüğü

ÖMER KAPLICASI

Yeri ve Ulaşım: Afyon- Kütahya karayolu üzerinde bulunan Ömer Kaplıcası, Gecek Kaplıcasının

yakınında ve il merkezine 15 km. uzaklıktadır. Ulaşım, merkezden kalkan servisler aracılığı ile yapılmak- tadır.

Tarihçesi: Eskiden beri kullanılan kaplıcanın tarihi hakkında bir bilgi bulunmamakla beraber,

kaplıcanın büyük havuzunu yaptıran kişiye ait kitabede 1889 tarihi bulunmaktadır.

Özellikleri: Oldukça zengin olan Ömer Kaplıcası suyu; kimyasal olarak, klorür, bikarbonat sodyum, demir arsenik ve karbondioksitli sınıflandırmaya alınmıştır. İçerisinde amonyum, lityum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, stronsiyum, baryum, alüminyum, mangan, çinko, krom, bakır, titan, kurşun, iyodür, florür, sülfat, nitrat, nitrit, hidrofosfat, karbonat ve hidroarsenat gibi iyonlar ile; metabolik ve metasilikat asitleri; gazlardan serbest karbondioksit ve serbest kükürtlü hidrojeni barındırmaktadır. Temperatürü 43 C ile 54 C arasında, radyoaktiviteleri 9,5 eman ve pH değeri de 7,2'dir.

Şifa Özellikleri:Ömer Kaplıcası suyu banyo tedavisinde; artroz çeşitlerinde, romatit artrit, spondilartrit, ankilopoetita, fibrozitis, selülits gibi romatizmal hallerde kırık, mafsal şişliği ve yapışıklarda hemipleji, parapeleji ve çocuk felci hastalıklarında, şişmanlık, metabolizma bozukluklarında, periferik damar hastalıklarında, eklem rahatsızlıklarında, kısırlık ve bronşit gibi hallerde faydalı olmaktadır. İçme tedavisi ile müzmin kabızlık ve bağırsak tembelliği ile hiposentik midelerde ve hazım güçlüğünde faydalı olmaktadır. Ayrıca solunum yolu ile kronik bronşit enfizem ve faranjitte de yararlı görülmüştür.

Tedavi Tesisleri: Kaplıca Afyon Ticaret Borsası tarafından tadilâta alınmış olup, Haziran 2001'de

35 adet villâ, 20 yataklı apart otel, 1 adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, 2 adet Türk Hamamı ve 1 adet kapalı büyük yüzme havuzunun tamamlanıp hizmete sokulması plânlanmaktadır.

Bilgi için Tlf: 0-272-2515010-11-12-13 Kaplıca İşletme Müdürlüğü

{ Template Design by Elque 2007 }